Revista ARTA a fost, între 1954 și 1993, cea mai importantă publicație despre artă contemporană în România. Și-a întrerupt apariția între 1993 și 2010 (cu o scurtă revenire între 2000 și 2001). În 2010 s-a lansat în formula actuală, iar în 2014 a fost fondată și ediția online.

Scopul revistei este de a cartografia scena de artă contemporană românească, de a o documenta și de a propune o evaluare critică a manifestărilor ei.

Revista în print reunește eseuri, cronici, interviuri și dosare tematice. Apare de 3 ori pe an și propune discuții critice despre fenomene artistice și culturale din România, evaluate în context internațional.

Site-ul este dedicat scenei de artă românești și propune texte despre expozițiile, evenimentele și proiectele artiștilor și curatorilor români, în țară și în străinătate.

Revista ARTA este o publicație a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Site-ul este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

 

Opiniile și punctele de vedere exprimate în articolele publicate pe site sunt cele ale autorilor și nu reprezintă neapărat poziția oficială a Revistei ARTA.

 

Print & Online

Director: Petru Lucaci
Redactor-șef: Magda Cârneci

PRINT

Secretar de redacție: Igor Mocanu, Georgiana Cojocaru
Design: Corina Gabriela Duma, Mihai Șovăială, GRAPHO MAT

ONLINE

Redactor online: Cristina Bogdan
Traduceri: Marina Oprea, Georgiana Cojocaru, Rareș Grozea, Gizella Popescu, Adelina Luft
Graphic design și programare: Modem Studio

Adresă

Str. Biserica Amzei 7-9
Sector 1, București 010391

redactie(@)revistaarta(.)ro